8 Mart 2019 Cuma

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ




Kadın olmak birçok şey olmaktır aslında. Kadın olmak, bir evladın kokusunda huzur bulduğu anne olmak, bir adamın yanında güven duyduğu eş olmak ve bir ailenin kızı olmaktır. Kadın olmak öyle sanıldığı kadar kolay değildir, omuzlardaki yükü ağırdır. Kolay olmadığını anlamak için kadın olmakta gerekmez. Televizyonu açtığınızda karşınıza çıkan bir kadın cinayetinden de, şiddet görmüş bir kadının gözlerinden de anlarsınız zor olduğunu. Canla başla çalışan bir kadının, alnından akan terden de, evladını töre uğruna kaybetmiş bir annenin gözyaşlarından da anlarsınız.
Kadın olmak zordur ve  zorluklarla mücadele etmektir. Çalışmak, çabalamak her şeye rağmen güçlü kalmaktır. Belki de herkese rağmen güçlü kalmaya çalışmaktır. Tüm bunlara rağmen kafanızı çevirdiğinizde baktığınız her yerde bir kadının izi vardır. Ayak izi, emeği, alın teri, kahkahası, başarısı, gücü, merhameti…

Kadının geri plana atıldığı yerler olduğu gibi,adım adım ilerlediği yerler de vardır. Başarısına başarı, gücüne güç katarak başı dimdik, omzunda kadın olmanın ağırlığıyla yürüdüğü, pes etmediği ve mücadele verdiği yerler vardır. Bir millet olarak , her şeye rağmen ayakta ve hayatta kalmaya çalışan kadınlarımıza gereken desteği verirsek bu başarılar daha çok artacaktır.

Kadınların toplumdaki değerinin ve başarılarının artması dileğiyle, tüm kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder