26 Mart 2018 Pazartesi

HAFTA SONU AİLECEK YAPILACAK 10 AKTİVİTE

Merhaba sevgili blog ailem ❤


Güneş'in yavaş yavaş gökyüzünde görünmesi ve yaz mevsiminin habercisi olan baharın gelişi ile insanların içine bir coşku düşüyor. Kışın getirmiş olduğu eve kapanma hissi, yazın kendisini dışarı atma hissi ile yer değiştiriyor. Yaz aylarında insanlar sevdikleri ile birlikte vakit geçirmek için çeşitli arayışlara giriyorlar. Özelikle aileler için bu arayış daha detaylı oluyor. Bende bugün sizler için hafta sonu ailenizle birlikte yapabileceğiniz hem eğlenip hemde çocuklarınızın gelişimine katkı sağlayabileceğiniz birbirinden eğlenceli 10 aktiviteyi paylaşacağım.

1) PİKNİK YAPIN
Piknik yapma fikri ilk duyulduğu zaman kulağa çok sıradan gelebilir. Mutlaka birçoğunuz ailenizle birlikte piknik yapıyorsunuzdur. Yapmayanlar için veya ihmal edenler için bu aktiviteyi tekrar hatırlatmak istedim. Piknik sepetinizin içerisine hazırladığınız birbirinden lezzetli yiyecekleri ve atıştırmalıkları doldurun. Eğlenmek için yanınıza ip, top veya salıncak alabilirsiniz. Böylece hem ailecek güzel bir vakit geçirir hem de doğa ile iç içe vakit geçirerek ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

2) SPOR YAPIN 


Spor yapmak yetişkinler için faydalı ve sağlıklı olduğu gibi çocuklar için de son derece faydalıdır. Özellikle gelişimleri ve stresle daha kolay baş edebilmeleri için önemlidir. Uzmanlara göre spor yapan çocuklar daha disiplinli ve hedefe odaklı oluyorlar. Sizde çocuklarınıza spor alışkanlığı kazandırmak için hafta sonlarını onlarla spor yaparak geçirebilirsiniz. Onlarla beraber gönlünüzce yürüyün,koşun, hoplayın veya zıplayın.


3) BİRLİKTE FİLM İZLEYİN 


Film izlemek genelde akşamları doğaçlama olarak yapılan bir eylemdir. Genelde çoğu insan ailecek planlanmış bir şekilde film izlemez. Siz film izleme günlerinizi planlayın. O zaman daha eğlenceli olduğunu göreceksiniz. Hafta sonu bir gün çocuklarınızla beraber yeşilçam filmi izleyin, başka bir gün komedi veya dram izleyin. Böylece hem çocuklarınızla vakit geçirmiş hem de film arşivinize yenisini eklemiş olursunuz. 


4) KAMP YAPMAYA GİDİN 



Kamp yapmak ülkemizde biraz geri plana atılsa da siz onu yapılacak aktiviteler de öne çıkarabilirsiniz. Sosyalleşmenin en kolay yollarından birisi olan kamp yapmak aynı zamanda çocuklarınızla yapacağınız eğlenceli bir aktivitedir. Kamp yapmak için mevcut yerlerden birisini seçip, çadırınız,sırt çantanız ve maceracı ruhunuz ile birlikte eğlenceye atılabilirsiniz.




5) BİSİKLETE BİNİN



Ailecek yapılacak en güzel etkinliklerden birisi şüphesiz bisiklete binmektir. Günümüzde bisiklet kullanımı oldukça yaygın olduğu için satın alabileceğiniz veya kiralayabileceğiniz bisiklet bulmakta hiç zorlanmazsınız.Bisiklet sürebileceğiniz yerleri araştırıp, güzel bir geziye çıkabilirsiniz.



6) ALIŞVERİŞ YAPIN 

Alışveriş yapmak insanın kendisini daha iyi hissetmesini sağlar. Ailecek veya sevdiklerinizle beraber alışveriş yapmak iyi vakit geçirmenizi sağlayacağı gibi, bireyler arasında ki fikir alışverişini de ortaya koyar. Böylece hem kendi zevkinizi ortaya koyarsanız hem de sevdiklerinizin düşüncelerinden faydalanırsınız.







7) BİRLİKTE KİTAP OKUYUN 


Kitap okumanın faydaları saymakla bitmez. Kitap okumak kişinin gelişimine önemli bir katkı sağlar. Dünyaya bakış açısını değiştirir ve hayal gücünü geliştirir. Kitap okumak 7'den 70'e herkesin hayatına olumlu bir şekilde dokunur. Bu yüzden sevdiklerinizle beraber yapacağınız okuma saatleri, hem okuma alışkanlığı kazanmanızı hemde yeni bilgiler öğrenmenizi sağlar.



8) OYUN SAATLERİ DÜZENLEYİN

Oyun oynamak sadece çocuklara özgü bir durum değildir.Bildiğiniz gibi yetişkinlere göre de eğitici ve eğlenceli oyunlar bulunmaktadır. Çocuklarınız yaş aralığına göre oynayabileceğiniz oyunlar bulup,boş vakitlerinizi bu şekilde eğlenceye dönüştürebilirsiniz. Ayrıca oynadığınız oyuna göre, bilgi ve becerilerinizi de geliştirmiş olursunuz.




9) BİRLİKTE YEMEK YAPIN 

Yemek yapmak kimi insana göre zahmetli kimi insana göre de eğlenceli bir iştir. Ancak ailecek mutfağa girip yemek yapma fikri kulağa çok hoş geliyor. Çocuklarınızın en sevdiği yemeği yaparken onlardan yardım alabilirsiniz. Böylece hem onlara bir sorumluluk yüklemiş hemde yardımlaşmayı öğrenmelerini sağlarsınız. Eminim bu şekilde ortaya daha lezzetli bir yemek çıkacaktır.


10) AĞAÇ DİKİN, BAHÇE İŞLERİ İLE UĞRAŞIN


Eğer küçük de olsa bir bahçeye sahipseniz bunu ailecek güzle bir vakit geçirmek için kullanabilirsiniz. Bahçenize çeşitli çiçekler,bitkiler veya ağaçlar dikip onlarla vakit geçirmeye çalışın. Ayakkabılarınızı çıkarıp ellerinizi toprağın içine daldırın. Eğer bir bahçeniz yoksa bile çeşitli ağaç dikme etkinliklerine katılabilir ve kendinize toprak ile uğraşma fırsatı yaratabilirsiniz. Böylece negatif enerjinizi toprağa aktarır ve stresten de uzaklaşmış olursunuz.

BONUS: SEVDİKLERİNİZLE BİRLİKTE TATİLE ÇIKIN 



Son olarak iş stresinden veya okul stresinden uzaklaşmak için ailenizle birlikte kaçamak bir tatil yapabilirsiniz. İster hafta sonlarını değerlendirebileceğiniz bir tatile çıkın, isterseniz de günübirlik gezilere katılın. Her şekilde sevdikleriniz ile birlikte tatil yapmak iyi gelecektir.





Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Hafta sonlarını veya boş zamanlarınızı bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

Sevgiyle Kalın ❤









4 yorum: