7 Ağustos 2018 Salı

1.YAŞ DOĞUM GÜNÜ KONSEPT ÖRNEĞİ

Boğucu bir Salı gününden merhaba ❤
Bugün havanın nasıl olduğunu bir türlü çözemedim. Yağışlı gibi görünüyor ama inanılmaz bunaltıcı ve boğucu hissettiriyor. Bir an önce sadece yağmurun yağdığı havanın bunaltıcı olmadığı sonbahar mevsimi gelse de bol bol kahve içip, kitap okusak. Konuya böyle girince bu yazının bir kitap yorumu yazısı olduğunu zannetmiş olabilirsiniz ama bugün size farklı bir konu hakkında bilgi vereceğim.


Geçtiğimiz ay 12 Temmuz tarihinde yeğenimin doğum günü vardı.Ablam başka bir şehirde yaşadığı için, yanımıza tatile geldiği anı fırsat bilip, ilk doğum gününü birlikte kutladık. Fazla abartıya gerek olmadığını düşündüğümüz için kendi kendimize küçük bir organizasyon hazırladık. Ayrıca fazla bir masrafı olmadı. 

Biz ablamla birlikte küçük bir masa hazırlamayı tercih ettik. Yeğenime 1.yaş albümü hazırlamak istediğimi için bol bol fotoğrafı olsun istedik. Masa örtüsünü bir kumaşçı'dan metresi 6 TL ye aldık. 


Fotoğrafların yakından çekilmiş hali ne yazık ki yok. Elimdeki tek fotoğraf bu. Yaklaşık 45 tane minik fotoğraf çıkartıp masanın ön kısmına astık. Bu minik fotoğrafların altına küçük küçük notlar da yazabiliyorsunuz. Yani sevdikleriniz için güzel bir hediye olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam 45 tane fotoğrafın fiyatı 50 TL civarındaydı.


Bu tarz süsleri her yerde bulabiliyorsunuz. Biz safari, çiftlik karışımı bir şey yaptığımız için hepsini bir arada kullandık. Bunlar bize en fazla 20 TL gibi bir fiyata geldi.


Tabi kullanılan her şeyi satın almadık. Kullandığımız ürünlerin içerisinde evimizde daha önceden almış olduğumuz veya kullandığımız ürünlerde vardı. Bunlar için herhangi bir masraf yapmadık. 


Masada en tatlı duranlardan birisi bu süt dolu şişelerdi. Sanırım herkesin en çok beğendiği bunlardı. Şişeleri İnternet'den sipariş verdik. Kapaksız limonata şişesi olarak geçiyor. Kapakları olmadığı için aldığımız kumaştan biraz parçalar keserek ağızlarını bu şekilde kapattık. (12 tanesi 23 TL)
Altında ki sepeti şans eseri bir mağaza da bulduk. Yine şansımıza %50 indirim vardı ve 2 tanesini 20 TL'ye aldık. 

Elimizde bir sepet boşa çıkınca ve çiftlik tarzında bir masa da olunca en iyisi yumurta koymaktı. Ayrıca sepetin içinde ve masada çok tatlı durdular. (Yumurtaların tanesi şaka şaka :D)
Sepetlerin içine serptiğimiz samana benzer ipi de internet'den sipariş verdim. Doğal rafya saman ip dediğiniz zaman karşınıza çıkıyor. Ayrıca doğum günü malzemeleri satan yerlerde de bulabilirsiniz. 5 TL gibi bir fiyatı olması lazım. 


Kalın kütük yine evdeki malzemelerden birisiydi ama kovaların tanesini 1 TL'ye doğum günü malzemeleri satan bir yerden aldık. Solucan jelibonlar da ayrı bir hava kattı bence :D 


İçlerinde aldığımıza en çok sevindiğim malzeme bu ayaklı yazı tahtası oldu. Çünkü bir bookstagram hesabım olduğu için (bknz:kitapdetektifii) orada bol bol kullanabilirim diye düşünüyorum. Fiyatı 50 TL civarındaydı. 
Ne yazık ki büyük pastanın resmini çekmeyi unutmuşuz. Direk yeme fazlına geçildi sanırım :D
Bizim Çınarın 1.yaş gününe yaptığımız doğum günü bu şekildeydi. Dediğim gibi çok fazla bir masraf olmadı. Ayrıca saatlerce uğraştıran bir masada hazırlamadık. poğaça,börek ve tatlı kısımlarını annem hallettiği için biz de ablamla rahat rahat masamızı hazırlamış olduk. Zaten onlar da masaya koyulduğu zaman baya yoğun gösteriyor. Belki içlerinde hoşunuza giden, size fikir olabilecek birkaç şey yakalarsınız ve az da olsa yardımcı olur diye düşündüğüm için paylaşmak istedim. Fikirlerinizi yorum kısmından paylaşırsanız çok sevinirim. 

Sevgiyle Kalın ❤






3 yorum:

  1. Hayatınızın en değerlisi 1 yaşına girdi ve siz bu özel günün her anını ölümsüzleştirmek istiyorsunuz. O halde 1 yaş fotoğraf albümü konsepti tam size göre. 1 yaş fotoğraf çekimleri gerçekten özel anlara tanıklık etmektir.

    YanıtlaSil